Προορισμοί

Πρόταση για ανοιξιάτικες αποδράσεις-Λυγουριό

Δίπλα στο θέατρο Επιδαύρου, το Λυγουριό έχει ταυτιστεί μαζί του.

 

Τα καλοκαίρια και ιδιαίτερα κατά την περίοδο διεξαγωγής του Φεστιβάλ Επιδαύρου, το Λυγουριό αποτελεί καλλιτεχνικό στέκι. Κάποιοι το αποκαλούν «Ελληνικό Hollywood». Και δεν έχουν άδικο.

 

Στον κεντρικό δρόμο στα καφενεία, μπορεί ξαφνικά να αντικρίσετε δίπλα σας δημοφιλείς ηθοποιούς. Πολλοί μάλιστα έχουν αγοράσει σπίτια στο Λυγουριό και στην ευρύτερη περιοχή. Στα καφενεία του Λυγουριού θα εντυπωσιαστείτε αν είστε τυχεροί και ακούσετε ντόπιους να απαγγέλλουν αποσπάσματα από αρχαίες τραγωδίες, ή να σας περιγράφουν την πορεία γνωστών καλλιτεχνών, λες και είναι οι προσωπικοί τους βιογράφοι. Οι ντόπιοι έχουν ταυτίσει την κουλτούρα τους με αυτήν του Αρχαίου Θεάτρου, αφού τα πρώτα κυρίως χρόνια των Επιδαυρίων φιλοξενούσαν ηθοποιούς στα σπίτια τους, ενώ παρακολουθούσαν ανελλιπώς τις παραστάσεις.

Είναι χτισμένο στο σημείο που βρισκόταν η αρχαία πόλη Λήσσα, που αναφέρεται από τον Παυσανία. Ερείπια της Λύσσας έχουν βρεθεί κοντά στο Λυγουριό.

Σώζονται επίσης τα ερείπια της πυραμίδας του Λυγουριού που αναφέρεται από τον Παυσανία, κοντά στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας. Αξίζει να περπατήσετε το αρχαίο περιπατητικό μονοπάτι του ιερού του Ασκληπιού προς Λυγουριό και Επίδαυρο.

Στα αξιοθέατα του Λυγουριού ανήκουν οι δώδεκα βυζαντινές εκκλησίες και τα αμέτρητα ξωκκλήσια.

Αξιοσημείωτο είναι και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο οποίο ο επισκέπτης  θα δει απολιθώματα αμμωνιτών και των ιππουριτών, που προέρχονται από την περιοχή.

Στο Λυγουριό υπάρχει έντονη πολιτιστική δράση. Αν βρεθείτε στην περιοχή την Καθαρά Δευτέρα αξίζει να παρακολουθήστε το «Λυγουριάτικο Καρναβάλι», με τα αλευρομουτζουρώματα.

Το Λυγουριό, έδρα του δήμου Επιδαύρου, βρίσκεται στους πρόποδες του Αραχναίου, σε υψόμετρο 350 μέτρα από τη θάλασσα. Απέχει 25 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και 12 χιλιόμετρα από την Αρχαία Επίδαυρο.

Διαθέτει ικανοποιητική υποδομή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Για τους καλοφαγάδες φημίζονται οι ταβέρνες του Λυγουριού, που σερβίρουν ντόπια καλοψημένα κρέατα.

ArgolidaHotels.gr

Ο ηλεκτρονικός  οδηγός ArgolidaHotels.gr λειτουργεί από το 2007 και προβάλει επιχειρήσεις 24ώρες το 24ώρο, 365 ημέρες το χρόνο Έχει άμεση πρόσβαση από εκατοντάδες υποψήφιους πελάτες. Χρησιμοποιείται καθημερινά από χιλιάδες χρήστες στο internet. Χαρακτηρίζεται από δυναμική και συνεχή εξέλιξη.

Newsletter-Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα νέα και τις προσφορές των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων

© 2007 ArgolidaHotels.gr

Search