Προορισμοί

Κάντια-Ένα γραφικό χωριό

Η Κάντια είναι ένα όμορφο μεσόγειο χωριό.

 

Ο κεντρικός δρόμος το χωρίζει από την ομώνυμη παραλία. Το γραφικό χωριό κατοικήθηκε μετά την Επανάσταση του 1821 από Κρήτες πρόσφυγες. Λίγο αργότερα κατέφθασαν στην περιοχή και Αρκάδες, οι οποίοι μετέτρεψαν τον τόπο από χειμαδιό (τόπο δηλαδή που ξεχειμώνιαζαν τα κοπάδια) σε ένα ζωντανό χωριό.
Κατά την περιήγησή σας στον οικισμό θα δείτε το εντυπωσιακό πυργόσπιτο, που αποτελεί αξιοθέατο του χωριού. Πρόκειται για μια αρχοντική πέτρινη κατοικία, γνωστό ως ο πύργος του Αγά, καθώς αποτελούσε την κατοικία του αγά της περιοχής.
Η περιοχή της Κάντιας κατοικείται από τα αρχαία χρόνια. Στο λόφο της Αγίας Ελεούσας βρίσκονται τα ερείπια της Ακρόπολης της Κάντια που χρονολογούνται από την μυκηναϊκή εποχή. Η παραλία της Κάντιας είναι μια από τις ομορφότερες του νομού Αργολίδας. Κάθε καλοκαίρι συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό παραθεριστών, καθώς εκτός από φυσικές καλλονές, στην περιοχή λειτουργούν και πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Στην παραλία και συγκεκριμένα στις εκβολές των πηγών του Ασκληπιού, ζούνε θαλάσσιες χελώνες και διάφορα είδη ψαριών.

ArgolidaHotels.gr

Ο ηλεκτρονικός  οδηγός ArgolidaHotels.gr λειτουργεί από το 2007 και προβάλει επιχειρήσεις 24ώρες το 24ώρο, 365 ημέρες το χρόνο Έχει άμεση πρόσβαση από εκατοντάδες υποψήφιους πελάτες. Χρησιμοποιείται καθημερινά από χιλιάδες χρήστες στο internet. Χαρακτηρίζεται από δυναμική και συνεχή εξέλιξη.

Newsletter-Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα νέα και τις προσφορές των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων

© 2007 ArgolidaHotels.gr

Search