Προορισμοί

Νέα Κίος

Η Νέα Κίος αποτελεί ιστορική συνέχεια της Κίου της Μ. Ασίας

 

, πόλης 20.000 κατοίκων, χτισμένης στο μυχό του Κιανού κόλπου της Προποντίδας, έδρα της Μητρόπολης Νίκαιας και επίνειο της Προύσας. Η σημερινή Νέα Κίος αποτελεί μικρή αλλά δυναμική πόλη 4.000 κατοίκων. Βρίσκεται απέναντι από το Ναύπλιο και απέχει 6 χλμ. από αυτό. Προνόμιο της Νέας Κίου η θαυμάσια ρυμοτομία, οι μεγάλοι και άνετοι δρόμοι. Τα πάρκα, οι παιδικές χαρές και οι παραλίες της προσφέρονται ως χώροι περιπάτου και αναψυχής. Ο επισκέπτης μπορεί να φιλοξενηθεί άνετα στα ενοικιαζόμενα τουριστικά δημοτικά διαμερίσματα «ΑΡΓΩ».
Μπορεί να γευτεί ολόφρεσκο ψάρι και εκλεκτούς παραδοσιακούς μεζέδες σε μεγάλη ποικιλία στις ταβέρνες της παραλίας, ή να απολαύσει τον καφέ του δίπλα στη θάλασσα. Μπορεί να αθληθεί ελεύθερα στις αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα τένις, βόλεϊ, μπάσκετ κ.λ.π). Στη μεγάλη κεντρική πλατεία της Νέας Κίου θα κάνει τα ψώνια του, γιατί εκεί βρίσκεται το εμπορικό κέντρο της πόλης. Επίσης μπορεί να γευθεί απίθανους παραδοσιακούς ουζομεζέδες! Η μεγάλη πολιτιστική ανάπτυξη της Νέας Κίου και η διαρκής παρουσία της στα πολιτιστικά δρώμενα, την έχουν αναδείξει σε αξιόλογο πολιτιστικό κέντρο-σημείο αναφοράς της Αργολίδας – ως την «ΚΙΟ» του Πολιτισμού.
Σπουδαία η δραστηριότητα των φορέων της με την συμπαράσταση της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού. Ο Μορφωτικός Σύλλογος με τα ΚΙΑΝΑ τον Αύγουστο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος με τα ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ τον Ιούλιο και ο Σύλλογος των Απανταχού Κιωτών με το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΒΛΙ τον Ιούνιο, έχουν δημιουργήσει τους δικούς τους πολιτιστικούς θεσμούς. Αξιόλογη και η ερασιτεχνική δημιουργία, με τα θεατρικά και χορευτικά τμήματα των Συλλόγων. Σημαντική η παρουσία της Δημοτικής Χορωδίας και της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

ArgolidaHotels.gr

Ο ηλεκτρονικός  οδηγός ArgolidaHotels.gr λειτουργεί από το 2007 και προβάλει επιχειρήσεις 24ώρες το 24ώρο, 365 ημέρες το χρόνο Έχει άμεση πρόσβαση από εκατοντάδες υποψήφιους πελάτες. Χρησιμοποιείται καθημερινά από χιλιάδες χρήστες στο internet. Χαρακτηρίζεται από δυναμική και συνεχή εξέλιξη.

Newsletter-Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα νέα και τις προσφορές των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων

© 2007 ArgolidaHotels.gr

Search