Ενημερωθείτε για τα νέα και τις προσφόρες μας!


Τα Ίρια είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό

PDF Εκτύπωση E-mail

Τα Ίρια είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό του νομού Αργολίδας.

 

Χαρακτηριστικό του είναι το γραφικό ψαράδικο λιμανάκι, στο οποίο αγκυροβολούν οι ψαρόβαρκες και τα πρώτα σπίτια της παραλίας των Ιρίων τα οποία ξεχωρίζουν για το παραδοσιακό τους χρώμα. Εξάλλου ένα ακόμη γνώρισμα του χωριού είναι ότι διατηρεί ως ένα βαθμό το τοπικό του χρώμα. Τόσο η αρχιτεκτονική του οικισμού, όσο και οι ρυθμοί της καθημερινής ζωής των κατοίκων παραπέμπουν σε περασμένες εποχές.
Ο δρόμος για τα Ίρια περνά από τον εύφορο κάμπο που στο μεγαλύτερο τμήμα του καλλιεργούνται αγκινάρες. Τα περισσότερα σπίτια του χωριού είναι κτισμένα σε ένα χαμηλό λοφίσκο.
Η παραλία των Ιρίων που βρίσκεται μετά από αυτή της Κάντιας, συγκεντρώνει πλήθος λουόμενων. Αν και δεν είναι οργανωμένη προσελκύει τους λάτρεις της κολύμβησης και κυρίως όσους προτιμούν τις βοτσαλωτές παραλίες. Κατά μήκος της παραλιακής οδού λειτουργούν πολλές ταβέρνες και μεζεδοπωλεία, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε παραδοσιακές συνταγές και φρέσκα ψάρια.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο Ακρωτήριο των Ιρίων και σε βάθος 28 μέτρων, εντοπίστηκε ένα αρχαίο ναυάγιο το οποίο τοποθετείται στην Ύστερη Μυκηναϊκή Εποχή, δηλαδή γύρω στο 1200 π.Χ. Ανακαλύφθηκαν σπουδαία ευρήματα, όπως κεραμικά, αμφορείς, πίθοι, και διάφορα αγγεία καθώς και μια λίθινη άγκυρα. Όλα τα ευρήματα που προέρχονται από το ναυάγιο των Ιρίων, εκτίθενται στο μουσείο των Σπετσών.


Kάντε κλικ εδώ για να δείτε όλα τα ξενοδοχεία,ενοικιαζόμενα δωμάτια,πανσιόν,ξενώνες και κάμπινγκ στα Ίρια Αργολίδας.

 
Διαφήμιση
ribbon
Διαφήμιση
ribbon
Διαφήμιση
ribbon
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είσοδος Μελώνtop