Ενημερωθείτε για τα νέα και τις προσφόρες μας!


Δρέπανο-Ένα όμορφο χωριό

PDF Εκτύπωση E-mail

Το Δρέπανο είναι ένα όμορφο χωριό που συνδυάζει τις κατάφυτες από μανταρινιές εκτάσεις με την υπέροχη παραλία της Πλάκας.

 

Είναι η έδρα του Δήμου Ασίνης, στον οποίο ανήκουν διοικητικά μερικές από τις δημοφιλέστερες παραθαλάσσιες παραλίες της ευρύτερης περιοχής του Ναυπλίου, όπως το Τολό, το Βιβάρι, η Κάντια και η Ίρια.
Το μεγαλύτερο μέρος του παραδοσιακού οικισμού είναι κτισμένο στο πίσω μέρος του μικρού λόφου Μύλος (Άγιος Νικόλαος) και με τη πλάτη προς την ανοιχτή θάλασσα. Χαρακτηριστικό των περισσότερων σπιτιών είναι ότι έχουν κτιστεί πάνω σε βραχώδες έδαφος και πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Το χωριό με τα στενά κι ανηφορικά σοκάκια θυμίζει περισσότερο νησί. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ντόπιοι αποκαλούν νησί τη χερσόνησο του Δρεπάνου, που έχει μήκος 3 χλμ. και καταλήγει στη θέση που βρίσκονται τα ερείπια του Βενετσιάνικου Κάστρου.
Κατά την επίσκεψή σας στο Δρέπανο αξίζει να περπατήσετε κατά μήκος του δρόμου που περνάει μπροστά από το δημαρχείο και οδηγεί σε έναν παραδοσιακό πέτρινο ανεμόμυλο. Φωτογραφηθείτε με θέα το γραφικό αυτό ανεμόμυλο στους μεγαλύτερους σε ηλικία ξυπνά μνήμες του παρελθόντος.
Το Δρέπανο, είναι μια ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή με ξενοδοχειακές μονάδες δίπλα στη θάλασσα και παραδοσιακές ταβέρνες στις οποίες θα δοκιμάσετε εξαιρετικές συνταγές.


Kάντε κλικ εδώ για να δείτε όλα τα ξενοδοχεία,ενοικιαζόμενα δωμάτια,πανσιόν,ξενώνες και κάμπινγκ στο Δρέπανο Αργολίδας.

 

 
Διαφήμιση
ribbon
Διαφήμιση
ribbon
Διαφήμιση
ribbon
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είσοδος Μελώνtop